Mi a Quizidy?

A Quizidy a CNW által fejlesztett kérdésbank alkalmazás, amely a Moodle e-learning keretrendszerhez kapcsolható és az online számonkéréshez szükséges kérdésbank felépítését teszi lehetővé egyszerűen.
A Quizidy-t mindazoknak ajánljuk, akik hatékony megoldást keresnek online felmérők, tesztek kérdéseinek létrehozására és naprakészen tartására, akik sok kérdést szeretnének az e-learning oktatások során a tudásfelmérésre használni, ahol több oktató dolgozik, sok kérdésbankkal, szerteágazó tananyaggal.
Segítségével egyszerűen, gyorsan, testre szabottan tudunk akár több ezer kérdésből, különböző kérdéstípusokból álló kérdésbankot kialakítani, a kérdéseket kategorizálni, címkézni, csoportosítani, szűrni,  a kérdéseket naprakészen tartani, frissíteni, karbantartani, és végül a teszteket létrehozni a Moodle-ben.

Mikor hatékony egy kérdésbank?

Egy kérdésbankot akkor nevezhetünk hatékonynak, ha gyorsan és hatékonyan tudunk tesztet előállítani a kérdéseinkből. Ehhez szükséges, hogy kérdésbankunkban több száz, akár több ezer kérdés legyen megtalálható, mindez strukturáltan, kereshetően, hiszen ekkor tudjuk – különböző szempontok alapján – könnyen leválogatni a tesztkérdéseket.

Milyen eszközök állnak rendelkezésre ehhez a Moodle-ben?

A Moodle rendszerében található kérdésbank adminisztrációs felülete lehetőséget ad arra számunkra, hogy a kérdéseinket létrehozzuk, szerkesszük, kategóriákba rendezzük és címkékkel lássuk el. A kérdésfelvitelt a Moodle különböző importálási eszközökkel teszi elérhetővé, ilyen a Word, GIFT vagy XML formátumból való importálás, de ezek előállítása komoly időt és energiát vesz el a kérdéseket készítő oktatótól.
A másik fontos szempont, hogy a nagyobb kérdésbankokat milyen módon tudjuk karbantartani? Erre a Moodle-ben csak egy lehetőségünk van, mégpedig a beépített felület, amin keresztül a kérdéseket tudjuk szerkeszteni, de ezen a felületen nem tudunk gyorsan és hatékonyan, az oldal újratöltése nélkül navigálni, és nehéz a kérdések tömeges áttekintése, kezelése.

Mikor és miért ajánlott a Quizidy?

A Quizidy segítségével, a kérdésbankot szerkesztő személy számára egy letisztult, átlátható és felhasználóbarát felület áll rendelkezésre a kérdések gyors és egyszerű létrehozására, szerkesztésére, karbantartására. Az alkalmazást úgy alakítottuk ki, hogy akár csak gyors gombok segítségével lehetőségünk legyen a felületet használni, ezzel is növelve a kérdésszerkesztés hatékonyságát. A Quizidy-vel a kérdéseket egyszerűen rendezhetjük tetszőleges kategóriákba és a tömeges címkézési funkció segítségével gyorsan tudjuk strukturálni, csoportosítani a kérdéseinket.

Miután a kérdéseinket elláttuk a megfelelő címkékkel és kategóriákba rendeztük, egy összetett szűrés segítségével könnyedén leválogathatjuk és exportálhatjuk őket, így az általunk meghatározott szempont alapján már könnyedén össze tudjuk állítani a tesztet a Moodle-ben. A Quizidy-ben teljes kérdésbankok szinkronizálására is lehetőségünk van, így nem szükséges a Moodle-ban lévő bonyolult importálási felületet használni. A kérdések karbantartásában is segítet nyújt a Quizidy, így egy folyamatosan naprakészen tartott kérdésbankunk lehet, anélkül, hogy a Moodle felületét kellene használnunk az elavult kérdések kezelésére. A karbantartás megkönnyítésére egy szinkronizációs kiegészítő megoldást fejlesztettünk, melynek segítségével nem kell foglalkoznia a kérdések exportálásával/importálásával, egy egyszerű kiegészítő telepítésével ez a folyamat egy gombnyomásra megtörténik.

Hogyan próbálhatom ki?

Ha szeretné kipróbálni a Quizidy-t, akkor kérjük írjon a moodle@cnw.hu címre és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.