Ismerje meg néhány Moodle-höz kötődő, vagy Moodle-t kiegészítő fejlesztésünket.

Felhasználói jelenlét ellenőrzés

Az e-learning képzések esetén visszatérő igény, hogy a képzést végző szervezet igazolni tudja a hallgatók részvételét, folyamatos jelenlétét az oktatáson. Képes legyen bizonyítani az on-line oktatáson való aktív részvételt vagy bizonyítani tudja egy e-learning tananyagba ágyazott videó megtekintését. A CNW erre teljes körű megoldást kínál!

További információk

Quizidy kérdésbank

A Quizidy a CNW által fejlesztett kérdésbank alkalmazás, amely a Moodle e-learning keretrendszerhez kapcsolható és az online számonkéréshez szükséges kérdésbank felépítését teszi lehetővé egyszerűen.

A Quizidy-t mindazon Moodle-t használó intézményeknek, cégeknek ajánljuk, akik hatékony megoldást keresnek online felmérők, tesztek kérdéseinek létrehozására és naprakészen tartására, akik sok kérdést szeretnének az e-learning oktatások során a tudásfelmérésre használni, ahol több oktató dolgozik, sok kérdésbankkal, szerteágazó tananyaggal.
Segítségével egyszerűen, gyorsan, testre szabottan tudunk akár több ezer kérdésből, különböző kérdéstípusokból álló kérdésbankot kialakítani, a kérdéseket kategorizálni, címkézni, csoportosítani, szűrni,  a kérdéseket naprakészen tartani, frissíteni, karbantartani, és végül a teszteket létrehozni a Moodle-ben.

További információk

E-learning vizsgák érvényessége

A Moodle e-learning használata során több helyen felmerült igényként, hogy a megszerzett vizsgákhoz tartozzon érvényességi idő, amely lejárta után a tanulónak meg kelljen ismételnie a vizsgát ahhoz, hogy továbbra is rendelkezzen az összes addigi eredményével/ hozzáférésével. Erre a Moodle beépítetten nem kínál lehetőséget, de a CNW által fejlesztett kiegészítővel megoldható a vizsgák érvényességének kezelése.

A modul segítségével lehetőség nyílik a kurzushoz tartozó vizsgaeredmények érvénytelenítésére, „lejárati idő” beállítására. Azoknál a kurzusoknál, amelynél használjuk a kurzus teljesítési beállításokat, megadható, hogy a kurzuson szerzett eredmények csak egy meghatározott ideig legyenek érvényesek, azaz a beállítással eldönthetjük, hogy bizonyos időszakonként megismételendő kurzusról van-e szó vagy sem.

További információk

SmartCohort – Hogyan automatizáljuk globális csoportjainkat a Moodleben?

A Moodle üzemeltetésében és fejlesztésében szerzett több éves tapasztalatunk alapján azt láttuk, hogy a Moodle globális csoportjainak összeállítása sokszor tárolt adatok alapján történik – amely a külső rendszerekből, nyilvántartásokból érkezik – és legtöbb esetben automatizálható lehetne a csoporttagságok kezelése. Ezért cégünk elkészítette a SmartCohort ingyenes Moodle kiegészítőt, ami elérhető a hivatalos Moodle Plugin weboldalon is: https://moodle.org/plugins/local_cnw_smartcohort

A SmartCohort használatával szabályokat, szűrési kritériumokat fogalmazhatunk meg, és amennyiben az alkalmazás a szabályoknak megfelelő felhasználót talál a rendszerben, akkor automatikusan a beállított globális csoport(ok)hoz rendeli az adott felhasználót. A plugin jól együttműködik bármilyen autentikációs bővítménnyel, így a felhasználó létrehozásakor vagy adatainak frissítésekor a rendszer ellenőrzi, hogy a kritériumok alapján melyik csoportba kell felvenni, illetve melyikből kell eltávolítani a felhasználót.

További információk