Skip to main content

Az e-learning képzések esetén visszatérő igény, hogy a képzést végző szervezet igazolni tudja a hallgatók részvételét, folyamatos jelenlétét az oktatáson. Képes legyen bizonyítani az on-line oktatáson való aktív részvételt vagy bizonyítani tudja egy e-learning tananyagba ágyazott videó megtekintését. A CNW erre teljes körű megoldást kínál!

Virtuális tantermi oktatás esetén az általunk nyújtott szolgáltatás az online oktatás közben monitorozza és naplózza a részvevői jelenlétet. A felhős Moodle csomagjainkkal integrált BigBlueButton (BBB) virtuális tantermi szoftver segítségével a tanóra közben időközönként visszaigazolást kérhetünk a felhasználóktól, amelynek elmulasztása esetén a rendszer automatikusan eltávolítja a tanulót a tanteremből és nem engedi, hogy újra bekapcsolódjon az eseményre. Az előadó folyamatosan követheti minden tanuló jelenlétét, vagy akár utólag is megtekintheti ki vett részt végig az eseményen, valamint ki és mikor hagyta ott a virtuális tantermet. A jelenlét érzékelésen túl a rendszer naplózza felhasználói aktivitást is, megtekinthető például, hogy az egyes tanulók mennyi ideig használták a webkamerát, hányszor jelentkeztek felszólalásra, vagy küldtek üzenetet az oktatás során.

Más esetekben a tanuló önállóan, e-learning kurzus keretében tanul. Ekkor a tananyagba ágyazott videók teljes megtekintésének igazolására a CNW saját fejlesztésű megoldását, a Prémium Videót ajánljuk. A kiegészítő fő célja a tanulói jelenlét ellenőrzése az oktatótól független aktivitásméréssel. A Prémium Videó nem csak a szigorú jelenlét igazoló előírásoknak felel meg, de minőségbiztosítási eszközként is szolgál, mivel az oktatók megbizonyosodhatnak róla, hogy a tanulók végignézték a kötelező videós tananyagokat. Ennek érdekében olyan plusz funkciókkal láthatjuk el bármelyik videó lejátszását, mint véletlenszerű felugró ablakok a felhasználó jelenlétének ellenőrzésére, az összes videó megtekintés naplózása és kiértékelése. Ezzel a kiegészítővel igazolhatóvá válik a tevékenység teljesítése a Moodle-ön belül.
A Moodle-be integrált Prémium Videó plugint felhős e-learning csomagjainkkal együtt vehetik igénybe az érdeklődők.

Amennyiben további információk érdeklik Önt a tanulói jelenlét ellenőrzésével kapcsolatban, írjon nekünk a moodle@cnw.hu címre.