Skip to main content

Örömmel jelentjük be, hogy a Moodle LMS mobilalkalmazás legújabb verziója már elérhető a Google Play és az Apple App Store áruházban!
Az újonnan megvalósult funkciók célja az adatvédelem, a hozzáférhetőség és a jobb felhasználói élmény támogatása.

Íme, a legújabb Moodle App néhány kiemelt funkciója:

Végponttól végpontig titkosított Push-értesítés

A GDPR előírásainak betartása miatt a Moodle is fokozottan figyel az adatvédelem fejlesztésére. A Moodle mobilalkalmazása mostantól támogatja a végponttól végpontig titkosított push értesítéseket.

WCAG 2.1 AA akadálymentesítési megfelelés

A Moodle arra törekszik, hogy minden felhasználó számára befogadó és hozzáférhető tanulási környezetet hozzon létre, ezért az alkalmazás új verziója már megfelel a WCAG 2.1 AA szabványoknak. Ez garantálja, hogy mindenki számára egyenlő hozzáférést biztosítsanak a tanuláshoz és fejlődéshez.

Konzisztencia

A Moodle termékek közötti konzisztencia biztosítása érdekében ezzel a frissítéssel jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a zökkenőmentes élmény biztosítása érdekében. Íme három figyelemre méltó fejlesztés:

  • H5P tevékenység: „Tartalom állapotának mentése” funkció támogatása. Ezzel az új funkcióval automatikusan, felhasználónként elmenti, hogy a tanuló hol tartott a H5P-s feladatban, akkor is, ha még nem küldte be a megoldást. Működik frissítésnél, böngésző bezárás, vagy a kurzusból ki- és belépés esetén is.

  • Adatbázis sablonmezők támogatása a Moodle LMS 4.1 és 4.2 verzióiban.
  • A Moodle LMS 4.2-ben található kurzus-oldali fejlesztések, például a behúzás és a tevékenységnevek új megközelítése, már elérhetők az App-ban is.

A Moodle App legújabb verziójának letöltéséhez és az új funkciók felfedezéséhez letöltheti a mobil appot valamelyik alkalmazás áruházból. Az újdonságok és hibajavítások teljes listája a Moodle App release noteban található