Skip to main content

A hamarosan megjelenő Moodle LMS legfrissebb verziójának fejlesztéseiből osztunk meg néhány várható újdonságot:

Design: új megjelenésű ikonok és Témák

Figyelembe véve a közösségtől érkező értékes észrevételeket, a Moodle LMS 4.4-ben tovább modernizálták a tanfolyamok alapértelmezett megjelenését. Az egyes szakaszok (Témák) és tevékenységek szeparálása, az új tevékenységek hozzáadása friss, letisztult kinézetett kapott, így a navigáció minden felhasználó számára még gördülékenyebbé válik. E finomítás részeként az új Tevékenység ikonokat légiesebb desginnal alkották meg, hogy kevésbé legyenek hangsúlyosak az ikonok a kurzus oldalon. Emellett a színpalettát is kiigazították, így a színlátás zavarral küzdő felhasználók számára is jobban megkülönböztethetőek lesznek az ikonok.

Újdonságok a többfaktoros hitelesítésben

A legutóbbi frissítésben bevezetett többfaktoros hitelesítési (MFA) eszközök folyamatos fejlesztésére számíthatunk. A Moodle LMS 4.4-ben a biztonság beállítása még egyszerűbbé válik a felhasználók számára, és a felhasználók mostantól SMS-ben küldött MFA-kódokat is kaphatnak.

Tömeges műveletek a felhasználói oldalakhoz: a Moodle Workplace funkciója az LMS-be is bekerül

A Moodle Workplace csapat munkájának köszönhetően a Moodle LMS 4.4-es verziójába újítások érkeznek a Workplaceből, a „Felhasználók listájának böngészése” (‘Browse list of users’) oldalon. A listák könnyebben szűrhetők lesznek és itt is bevezetésre kerül a tömeges felhasználói műveletekre vonatkozó funkció.

Új kérdés típus a Moodle 4.4-ben

Egy új kérdéstípus – az Ordering (Sorrend) – használatára is lehetőség lesz a 4.4-es verziótól. Ez a kérdésfajta eddig csak külön bővítményként volt elérhető, de ettől a verziótól kezdve már a Moodle-be beépülve is kiválasztható lesz. A kérdéstípussal több rövid mondatot/állítást jeleníthetünk meg véletlenszerű sorrendben, amelyeket a tanulónak a helyes sorrendbe kell rendezni.

És mindemellett tovább javítják a felhasználói élményt a Moodle mobilalkalmazásában. Az új verzió megjelenését követően a fenti fejlesztésekről részletesen is beszámolunk majd híreinkben.