Skip to main content

A Moodle büszkén jelenti be, hogy Scott Anderberget nevezte ki új vezérigazgatójává egy széles körű, világméretű keresési folyamatot követően. Scott a Moodle alapítóját, Martin Dougiamast váltja, aki 24 évnyi vezérigazgatói tevékenység után 2023 júliusában bejelentette, hogy kutatási vezetőnek kíván átállni, hogy a transzformatív technológiák oktatásban való felhasználására összpontosítson.

Scott Anderberg több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az eLearning iparágban. Pályafutását az eCollege-nál, egy eLearning szoftverfejlesztő és szolgáltató cégnél kezdte. Szakértelmét leginkább a Pearson-nál – amely világszerte 20 000 alkalmazottat foglalkoztat és a világ egyik vezető oktatási vállalata – eltöltött 15 éves tapasztalata határozza meg. Scott kiváló eredményeket ért el a portfólió növekedése terén a Pearsonnál betöltött több vezetői pozícióban, többek között a Pearson Online Learning Services alelnökeként, ahol a nemzetközi üzletág gyors növekedését irányította, és több mint 150 ország diákjait szolgálta ki.

A Moodle alapítója, Martin Dougiamas így nyilatkozott: „Nagyon örülök, hogy az új vezérigazgató keresése során rátaláltunk Scott Anderbergre. Scott megmutatta, hogy megérti és tiszteletben tartja a Moodle-t meghatározó értékközpontú küldetést, ugyanakkor a Moodle fenntarthatóságához szükséges tapasztalt kereskedelmi vezetési szemléletet is magával hozza. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen illeszkedik a csapatba, és alig várom, hogy pozitív fejlesztéseket hajtson végre a stratégiánk és a csapatkultúra terén.”

Scott Anderberg elmondta: „Nem is lehetnék izgatottabb, hogy csatlakozhatok a Moodle csapatához, és végigvezethetem a céget a fejlődés és növekedés következő fejezetén. Pályafutásomat az oktatási lehetőségekhez való hozzáférés iránti érdeklődés motiválta, főleg azokon a piacokon, ahol a megfizethetőség és a személyes kötelezettségek miatt ez kihívást jelent. Egyetlen oktatással foglalkozó vállalat sem tett többet e korlátok leküzdéséért világszerte, mint a Moodle. A vállalat hihetetlenül nagy globális jelenléttel rendelkezik, és izgatottan várom a lehetőségeket, hogy a Moodle fejlesztésével még inkább támogassuk az emberek élethosszig tartó tanulását, akár a formális oktatási környezetben, mint az iskolák és egyetemek, akár a karrierjük során.” – mondta.

Martin 2024. január végéig marad vezérigazgató, emellett továbbra is részvényes és a Moodle igazgatótanácsának elnöke. Scott 2024 februárjában kezdi meg tevékenységét a Moodle vezérigazgatójaként.